Nieuws van de boswachter

Help jonge ottertjes De Wieden vinden

11 augustus 2016 | Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is in De Wieden op zoek naar waarschijnlijk 2 kleine baby otters. Hun moeder is afgelopen maandag dood aangetroffen bij Beulakerweg 58 in Giethoorn (Noord).

Help jonge ottertjes De Wieden vinden

Otterweesjes


Wat deze vondst nog akeliger maakte, was dat ze melk bleek te geven. Dit betekent dat ergens een paar otterweesjes zitten. Bernadette Haverkort van Natuurmonumenten: “Als deze diertjes op tijd gevonden worden, kunnen ze in de otteropvang in leven worden gehouden. Zonder moeder overleven ze niet.” Otterweesjes maken een hoog piepend geluid als ze hun moeder kwijt zijn.

placeholder

Fotograaf: Ben Walet

Zoektocht


Er is de laatste dagen al druk gezocht. Ondanks de intensieve samenwerking tussen Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Otterstation Nederland (Addy de Jongh), otteropvang">http://rottigemeente.com/otters">otteropvang De Rietnymf (Auke Kuiper) en een grote groep aangesloten vrijwilligers zijn de weesjes helaas nog niet gevonden.


Facebook


Natuurmonumenten roept ook de hulp in van omwonenden en publiek. Hoor je een hoog piepend geluid, meld dit dan via Facebookpagina">https://www.facebook.com/beleefdewieden/">Facebookpagina De Wieden. Of bel Bezoekerscentrum De Wieden: T 0527-246644.


Meer">https://www.natuurmonumenten.nl/onze-media/puur-natuur/otters-in-nederl… informatie over de otter >>

Natuurmonumenten
logo