Nieuws van de boswachter

Kom naar de Wieden-academie over historie van cultuur en landschap

03 maart 2016 | Geeke Remmelts

Natuurmonumentendeskundige Michiel Purmer vertelt over middeleeuwse sporen en opschuivende dorpen.

Kom naar de Wieden-academie over historie van cultuur en landschap

Middeleeuwse sporen


In De Wieden zijn natuur en cultuur enorm met elkaar vervlochten. Bij cultuur denk je al snel aan turf en riet. Maar in de Barsbekerbinnenpolder en in Muggenbeet is de middeleeuwse verkaveling nog steeds terug te vinden. Ook zijn er vuursteentjes gevonden.

placeholder

Nationaal Park Weerribben-Wieden, De Wieden, Sint Jansklooster, Steenwijkerland, Kop van Overijssel, Overijssel, Nederland, EuropaFotograaf: Stefan ClaessensBron: Natuurmonumenten

Opchuivende dorpen


Bijzonder zijn ook de opschuivende dorpen uit de veentijd. Als het veen op was, trokken bewoners verder het moeras in. De dorpen verhuisden dan als het ware mee. Zo zijn Wanneperveen en Giethoorn meerdere keren verplaatst.


Bevlogen

placeholder

Fotograaf: Rene KosterBron: NatuurmonumentenWie Michiel Purmer hoort spreken, hangt direct aan zijn lippen. Hij is sinds 2000 dé cultuur- en landschapskenner van Natuurmonumenten en kan zeer bevlogen vertellen. De toegangsprijs is inclusief koffie of thee.

Meld je aan


De lezing start om 19.30 uur in Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster, gebouw De Holken en duurt 2 uur. Deelname kost € 2,50 voor leden van Natuurmonumenten, € 5, - voor niet-leden (inclusief koffie & thee). Boek">https://www.natuurmonumenten.nl/node/56598">Boek hier

Geeke Remmelts
Geeke Remmelts

Boswachter Communicatie en Beleven

logo