Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Laarzenpad in De Wieden weer open

29 mei 2015 | Geeke Remmelts

Het laarzenpad bij bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster is weer open!

Laarzenpad in De Wieden weer open

Broedende vogels

Natuurmonumenten sluit het pad jaarlijks af om vogels ongestoord te laten broeden tijdens het broedseizoen.

placeholder

Groeiend riet

Ook krijgt het pasgemaaide riet zo de kans om te groeien. Natuurmonumenten verpacht deels het rietland en de rietsnijders maaien het riet aan het einde van de winter. Vanaf eind mei is het riet voldoende hersteld. Ook heeft het riet nu weer een mooie hoogte.

Met trekpontjes de sloten over

Het laarzenpad bij Bezoekerscentrum De Wieden is zo’n twee kilometer lang en is vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Het pad loopt door hoog opgaand riet, langs moerasbos en door het open veld. Met trekpontjes kun je de sloten oversteken die het pad onderweg kruisen. Kom het laarzenpad zelf ontdekken en geniet van De Wieden!

Ga naar de wandelroute

LAARZENPAD IN ROUTE-APP

De route over het laarzenpad staat ook in de nieuwe route-app van Natuurmonumenten. De app leidt je over het pad en geeft onderweg informatie over het gebied en de bijzondere dieren en planten die hier leven. Hoe ontstaat drijvend land? Wat is een baardmannetje? Wie laat oranje poepjes achter? En nog veel meer! Je kunt de app ‘Natuurroutes’ gratis downloaden op je smartphone.

Download de route-app

Geeke Remmelts
Geeke Remmelts

Boswachter Communicatie en Beleven

logo