Ga direct naar inhoud

Hertenbronstwandeling

Waar

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 17,50
  • Ledenprijs€ 12,25
Activiteit

Hertenbronstwandeling

Tijdens de bronsttijd voor damherten imponeren de mannetjes de vrouwtjes én elkaar met hun gewei en lokroep. Nationaal Park Zuid-Kennemerland leeft! Tijdens deze twee uur durende wandeling gaan we met een klein groepje op pad, zodat we meer kans hebben om de herten te horen en te zien. Een onvergetelijke ervaring!

Burlen

In hun zoektocht naar een geschikt vrouwtje vullen de mannetjes de herfstige lucht met hun lokroep: het burlen. Samen met de boswachter ga je tijdens deze wandeltocht op zoek de naar 'burlende' herten. De boswachter vertelt ondertussen ook over de rol van de damherten in het duingebied en hun leefwijze. De bronsttijd kan per jaar wisselen in hoogtepunt, dus een 100% garantie op het zien/horen van burlende damherten kunnen we niet geven, maar de gids kent wel de beste plekjes.  

Er is een beperkt aantal plaatsen, want met een grote groep hebben we minder kans. Vol = vol!

Pas je aan

Je wandelt over, maar soms ook buiten de normale paden. Trek dus stevige en comfortabele schoenen aan. Doe geen kleding aan die kraakt of ritselt en gebruik zo min mogelijk parfum en deodorant; de damherten moeten ongestoord hun gang kunnen gaan.

Tips

  • kom op tijd
  • vergeet je verrekijker niet
  • deze tocht is alleen voor volwassenen
  • honden mogen niet mee
  • deze tocht is niet geschikt voor mensen die moeilijker lopen

Het complete activiteitenprogramma van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, ook van andere organisaties, is hier te vinden: www.np-zuidkennemerland.nl

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Duin en Kruidberg, parkeerplaats bij Duin- en Kruidbergerweg 76