Ga direct naar inhoud

Superfoods uit het bos - weerstandsverhogende herfstkruiden

Superfoods uit het bos - weerstandsverhogende herfstkruiden

Waar

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 25,00
  • Ledenprijs: € 17,50
Activiteit

Superfoods uit het bos - weerstandsverhogende herfstkruiden

Landgoed Duin en Kruidberg is een uniek gebied waarin parkbos en duinbos elkaar afwisselen en waar veel planten te vinden zijn die je kunnen helpen om jouw gezondheid te verbeteren. Wandel mee met herborist Corina Busman door Duin en Kruidberg en leer hoe jij zelf superfoods uit de natuur kunt halen.

Ruiken en proeven

Tijdens de inspirerende wandeling leer je hoe je de krachten van de plant kunt gebruiken voor een natuurlijke leefstijl en hoe je verschillende zintuigen in kunt zetten bij het zoeken van planten in de herfst. Zo gaan we bijvoorbeeld aan de slag met rozenbottels, braamblad en paardenbloem. We proeven thee van de rozenbottel en Corina leert je de techniek om dat thuis te kunnen maken. Alles met als doel om je weerstand te verhogen en je gezondheid te verbeteren.

Zelf doen

In de workshop ga je ook aan de slag met het maken van een eigen tinctuur. Dit is een alcoholoplossing die de waardevolle stoffen uit plantdelen bevat.

Ruik, voel, proef en beleef de natuur op een nieuwe, verrassende manier! Na afloop van de workshop kun je met de opgedane kennis in je eigen omgeving aan de slag voor een gezonde en bewuste levensstijl.

Goed om te weten

  • Boek van tevoren je tickets. Leden van Natuurmonumenten krijgen 30% korting.
  • De workshop vindt buiten in de natuur plaats. Kleed je gepast.

Ledenpas mee

Op deze locatie geldt voor niet-leden een parkeerbijdrage. Deze betaal je bij de betaalzuil. Ben je lid van Natuurmonumenten? Scan je ledenpas bij de betaalzuil, dan parkeer je gratis.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  • Duin en Kruidberg, parkeerplaats bij Duin- en Kruidbergerweg 76