Ga direct naar inhoud
Nieuws

Formule 1 Zandvoort binnen huidige regels

16 mei 2019 | Roos Kooiman

De Formule 1 keert terug in Nederland en gaat op het circuit in Zandvoort rijden. Natuurmonumenten ziet dat de terugkomst van de Formule 1 in Nederland bij een grote groep mensen kan rekenen op veel enthousiasme. Maar veel bezoekers van het mooie en kwetsbare duingebied rond Zandvoort maken zich ook zorgen, vooral over de toename van geluidoverlast.

Duin en Kruidberg

Natuurmonumenten wil dat de omliggende (natuur)gebieden geen extra overlast gaan ondervinden van de Formule 1. We willen daarom dat de races passen binnen de huidige wet- en regelgeving. De gemeente heeft bij de organisatie van de Formule 1 aangegeven dat de wedstrijden en daarbij horende activiteiten inderdaad moeten passen binnen het huidige bestemmingsplan en de huidige regel- en wetgeving. Aan Pander, gebiedsmanager Natuurmonumenten Noord-Holland Midden: “Dat betekent dat met de Formule 1 er andere races in het jaarprogramma van het circuit af moeten. Het aantal herrie-dagen moet hetzelfde blijven”.

Vroegtijdig overleg

Natuurmonumenten heeft bij de gemeente aangegeven dat ze vroegtijdig bij het overleg rond de Formule 1 betrokken wil worden. De gemeente heeft hier positief op gereageerd. We wachten de voorstellen voor de plannen en het overleg af. Samen met de gemeente gaan we ook de huidige toestand van onze natuurgebieden vastleggen.

Natuurmonumenten is zich samen met Stichting Duinbehoud aan het beraden op vervolgstappen.

Rooi Kooiman
Roos Kooiman

Persvoorlichter