Ga direct naar inhoud
Nieuws

Na storm is het bos gevaarlijk

06 juli 2023 | Eveline Blok

Na een zware storm zoals zomerstorm Poly van 5 juli is het gevaarlijk het bos te betreden. Met name in de gebieden waar de storm flink heeft huisgehouden zijn veel bomen omgevallen, paden niet begaanbaar en staan verschillende bomen nog op scherp. Het is daarom niet veilig de bossen te betreden. Wij vragen iedereen dan ook om het gezonde verstand te gebruiken en weg te blijven totdat de paden vrij zijn en het veilig is de bossen weer te bezoeken.

Opruimen stormschade Duin en Kruidberg

Ingang Duin en Kruidberg van Nationaal park Zuid-Kennemerland zijn om die reden voorlopig afgesloten. Wij vragen iedereen dat te respecteren. Onze boswachters proberen zo snel mogelijk onveilige situaties te verhelpen en omgewaaide bomen op te ruimen. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond kunnen bezoekers weer veilig het bos in. De verwachting is dat dit enkele dagen kan gaan duren. 

Storm Poly heeft enorm veel schade aangericht op Duin en Kruidberg. Het herstel van de stormschade brengt veel extra kosten met zich mee. Help je ons met een eenmalige bijdrage?

Samen laten we deze eeuwenoude buitenplaats weer floreren. Het via onderstaande link gedoneerde geld komt daadwerkelijk ten goede aan het herstel van Duin en Kruidberg.

Je kunt doneren via deze link: www.nm.nl/donatie/nhm

Eveline Blok
Eveline Blok