Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boswachters varen weer bikkeltochten op de Nieuwkoopse Plassen

28 november 2023 | Juriaan van Leeuwen

Nu december begonnen is, wordt het stil in het Nieuwkoopse Plassengebied. Hoewel, de boswachters van Natuurmonumenten varen nog tweewekelijks uit met de excursieboot én er is nog genoeg te zien. Ga met een fluisterboot het ijskoude water op. Boswachter Juriaan van Leeuwen nodigt jong én oud uit om in het weekend aan boord te stappen.

Nieuwkoopse Plassen in het najaar

Rust

In het najaar komt de natuur tot rust. Bomen zijn kaal geworden en struiken verliezen hun bladeren. De natuur trekt zich terug. Veel vogels kiezen juist de Nieuwkoopse Plassen uit om er te overwinteren, dus dit kan alsnog erg druk zijn. Waan jezelf een poolreiziger, als de wind om je oren suist. Met verrekijkers speuren we naar de vogels die deze winter rondom de Nieuwkoopse Plassen verblijven. Geef je op voor een gecombineerde vaar- en wandeltocht in en om de Nieuwkoopse Plassen. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Het is een unieke ervaring om in stilte door dit bijzondere natuurgebied te varen. En, met een extra laagje kleding is het zeker nog goed toeven op het water!

Varen, een korte wandeling en daarna

Om even op te warmen gaan we halverwege de boottocht aan land voor een korte wandeling. Daar bakken we, onder het genot van een beker warme chocolademelk, een broodje boven een vuur.

 

Juriaan
Juriaan van Leeuwen

Boswachter