Groepsvaartochten Nieuwkoopse Plassen

Kom varen op de Nieuwkoopse Plassen! Met een fluisterboot en boswachter vaar je 2 uur tussen de bloemrijke hooilandjes en moerasnatuur waar otters en lepelaars zich verschuilen. Doorkruis kleine slootjes en grote plassen. Ontdek de verborgen wereld van land en water waar purperreigers broeden en visdiefjes het water in duiken voor een snack.

Zonsopgang Nieuwkoopse Plassen

In verband met Corona-maatregelen, en daarmee de beperkte plaats aan boord, is in 2022 het tarief voor een groepsvaartocht verlaagd. Een groepsvaartocht kost €200, zolang het aantal deelnemers aan boord wegens de geldende maatregelen beperkt is. Leden van Natuurmonumenten ontvangen 30% korting en betalen €140. 
Ben je nog geen lid van Natuurmonumenten? Bij het boeken kun je aangeven dat je lid wilt worden van Natuurmonumenten, dan verrekenen we direct de korting.

 • De duur van de groepsvaartocht is 2 uur
 • Een groepsvaartocht is voor een besloten gezelschap. Reguliere vaartochten vind je hier
 • De vaartocht vertrekt vanaf restaurant Tijsterman in Nieuwkoop
 • Het gezelschap moet uiterlijk 30 minuten vóór vertrek aanwezig zijn.
 • Bij annulering van de activiteit tot 14 dagen voorafgaande aan de activiteit zal 50% van het factuurbedrag in rekening worden gebracht. Hierna zal het volledige bedrag in rekening worden gebracht.
 • Zolang de 1,5-meter maatregel geldt, kunnen er maximaal tussen de 7 en 12 personen aan boord, afhankelijk van het aantal personen per huishouden. 

Wil je meer informatie, of je aanmelden voor een groepsvaartocht? Mail dan naar [email protected] of bel met coördinator op 06-50245409. 

Vermeld in de aanvraag je naam, e-mail adres, telefoonnummer, het aantal personen (per huishouden) en een voorkeur voor een datum en een tijd. Wil je een rolstoel mee aan boord? Dat kan, bespreek dit vooraf. 

Corona & natuur

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen:

 • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact
 • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten
 • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken
 • Nies en/of hoest in je elleboog
 • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebt

Wil je een vaartocht aanvragen voor een schoolklas? Kijk dan op deze pagina voor het aanbod en contact gegevens.

Tijdens het vaarseizoen staan er meerdere excursies per week gepland. Bekijk het diverse aanbod in de agenda.

Vaartocht Nieuwkoopse Plassen

Vaartocht Nieuwkoopse Plassen

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid

Huisregels

logo