Nieuws van de boswachter

Explosie van kleuren in de Kooimeerpolder

25 juni 2019 | Jowien van der Vegte

Weilanden vol met kleuren: rood, geel, oranje, hoog, laag, dicht begroeid en meer open: veel verschillende bloemen, insecten en vogels vinden hier hun plekje.

veel bloemen in de Kooimeer

Aan de oostkant van landgoed Nijenburg ligt de Oosterzijpolder. In deze polder ligt een nog kleiner poldertje, de Kooimeerpolder. Hier wordt biologisch geboerd. Er is veel aandacht voor de koeien, schapen, het grasland zelf, de vogels, bloemen en insecten. Natuurmonumenten is blij met de zichtbare resultaten die dit oplevert. Boswachter Rob van Dam: “Ook vanaf de snelweg zie je de roze plekken in het weiland, dat is de echte koekoeksboem. Geweldig dat het hier zo goed gaat!”

wilde bloemen in de Kooimeerpolder

wilde bloemen in de Kooimeerpolder

Onbekend maar wel bemind

De Oosterzijpolder en daarin de kleine Kooimeerpolder zijn een vrij onbekend stukje van landgoed Nijenburg, maar oh zo mooi! Het ligt aan de oostkant van het landgoed. Vanaf de parkeerstrook aan de Nijenburgerweg (Heiloo) volg je de blauwe pijltjes. Meer lezen over dit stukje poldernatuur? De route staat in de gratis NatuurRoute-app en is te downloaden bij Natuurmonumenten. Na de broedtijd, vanaf 1 juli, is het wandelpad weer open voor liefhebbers. Doe goede schoenen of laarzen aan want je loopt door het hoge gras!

Het gaat niet overal goed met wilde bloemen en insecten. Wil je zelf wat doen voor meer bloemen in je buurt? Vraag het actiepakket aan via https://www.natuurmonumenten.nl/actiepakket .

Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte

Boswachter

logo