Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Noordoostpolder

Bezoekers van de Noordoostpolder

Welkom in de Noordoostpolder

Kom genieten van de prachtige natuur in de Noordoostpolder! Waar begin 20e eeuw nog Zuiderzee was, vind je nu dichte bossen, afgewisseld met bloemrijke graslanden en het open water van de randmeren.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Noordoostpolder

Over het gebied

Wandelen in weelderige bossen

De dikke bomen van het Voorsterbos geven je het idee dat je door een eeuwenoud bos loopt, terwijl het in 2006 aangeplante Wendelbos nog volop in ontwikkeling is. In het aangrenzende Waterloopbos liggen ruim dertig waterloopkundige proefmodellen verscholen. Hier ligt ook het Bezoekerscentrum Waterloopbos met een geweldige waterspeelplek voor kinderen. Met wandelpaden en bruggetjes kun je lange tochten maken door deze bossen, samen zo'n 900 hectare natuur. Of geniet juist van de rust op natuurkampeerterrein De Stiente, midden in het Voorsterbos.

Noordoostpolder

Genieten van bloemrijke graslanden

Tussen deze bossen liggen de natte graslanden van het Kraggenburgerveld en het Kadoelerveld. Naast de grote grazers (Schotse Hooglanders) vind je hier onder meer amfibieën, libellen en vlinders. Ook bijzondere planten zoals geelhartje, rietorchis en kale jonker voelen zich thuis op deze graslanden. Geniet in het voorjaar of tijdens een zomerse wandeling van de bloemenpracht!

Schotse Hooglander in de Noordoostpolder

Uitkijken over randmeren

Het Zwarte Meer en Kadoelermeer zijn ontstaan bij de inpoldering van de Noordoostpolder. Op de oevers van het Zwarte Meer, de Grote Buitenlanden genaamd, groeit de zeldzame kievitsbloem. In het meer ligt Vogeleiland, een uniek vogelparadijs. Het eiland is alleen te bezoeken tijdens onze excursies, maar er is ook een uitkijkpunt in de Zwarte Hoek waar je goed vogels kunt spotten. Een ander mooi uitkijkpunt is de Ramspoltoren bij Ens.

Excursieboot op het Zwarte Meer

Beleef de Noordoostpolder

Kom van de prachtige natuur in de Noordoostpolder genieten! Maak een wandeling door het Voorsterbos, bewonder de unieke waterloopkundige modellen in het Waterloopbos, vaar mee naar Vogeleiland in het Zwarte Meer of geniet van de rust op natuurcamping De Stiente. Het Bezoekerscentrum Waterloopbos is het ideale startpunt voor een bezoek aan de Noordoostpolder. Hier vind je informatie over de natuurgebieden en routes.

Wat mag je niet missen?

Noordoostpolder

Agenda

Vaar mee naar Vogeleiland
za 07 sep
Varen

Vaar mee naar Vogeleiland

Vaar mee over het Zwarte Meer naar de jungle van het Vogeleiland.

Vaar mee naar Vogeleiland
zo 15 sep
Varen

Vaar mee naar Vogeleiland

Vaar mee over het Zwarte Meer naar de jungle van het Vogeleiland.

Vaar mee naar Vogeleiland terwijl de zon opkomt
za 28 sep
Varen

Vaar met zonsopkomst mee naar Vogeleiland

Vaar mee naar Vogeleiland terwijl de zon opkomt en de vogels beginnen te zingen.

Direct naar

Noordoostpolder

Nieuws van de boswachter

logo