Ga direct naar inhoud

Boerderij Klein Oldenaller

Hoeve Klein Oldenaller is gelegen op landgoed Oldenaller, tegenover de boomgaard en de moestuin.

Boerderij Klein Oldenaller

Hoeve Klein Oldenaller is gelegen op landgoed Oldenaller, tegenover de boomgaard en de moestuin. Het landgoed kent een rijke historie, met het 17e-eeuwse kasteel Oldenaller, bouwhuizen en een in landschapsstijl aangelegd park met waterpartijen en slingerpaden uit 1850.

Boerderij Klein Oldenaller

Op de boerderij Klein Oldenaller heeft de familie Van de Beek een biologisch melkveebedrijf. Het is al de vierde generatie van deze familie die op deze boerderij werkt. Op het erf staan diverse schuren, drie hooibergen en naast de boerderij een bakhuis.

Hallenhuis

De oude boerderij is van het hallenhuistype en heeft een rietgedekt wolfdak. Opvallend zijn de gepleisterde gevels van het voorhuis. Van de voorgevel is alleen de onderste helft gepleisterd, met schijnvoegen die de indruk wekken dat er natuursteenblokken zijn toegepast. De verdieping van het voorhuis en het gehele achterhuis hebben schoon metselwerk. In de voorgevel zitten 19e-eeuwse schuifvensters met luiken en een verdiepingsvenster met een chique driehoekige keperboog afsluiting.

  • Bouwjaar: Begin 19e eeuw
  • Architect: Streekeigen bouwstijl
  • Status: Rijksmonument

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid