Word lid
Wandelen

Wandelroute Oud Groevenbeek, in Ermelo

  • Geschikt voor rolstoel

Wandelroute Oud Groevenbeek, in Ermelo

2.28 km

Waar

Oud Groevenbeek

Wandelen

Wandelroute Oud Groevenbeek, in Ermelo

Welkom op Oud Groevenbeek! Beleef dit relatief kleine landgoed met grote landschappelijke en cultuurhistorische waarde. Tot de bijzonderheden behoren de Jugendstil villa, een in kasteelstijl gebouwde watertoren, een historische druivenkas, een koetshuis en een washuis met een unieke, oorspronkelijk zeer moderne was- en drooginrichting. Samen met de akkers, weilanden, moestuin en stukken productiebos had het landgoed een grote mate van zelfvoorzienendheid, wat uniek is in Nederland.Oud Groevenbeek is voor verschillende mensen een aantrekkelijke plek om te wandelen. De combinatie natuur en cultuurhistorie biedt voor elk wat wils.

Vanaf de parkeerplaats aan de Putterweg starten twee gemarkeerde routes. De gele paaltjesroute, die hier beschreven is, en een halfverharde route die speciaal is ontwikkeld voor rolstoelgebruikers en voor blinden en slechtzienden. De aangepaste route is vooral een zintuigenpad; interessant voor alle mensen - met of zonder beperking. Beide routes zijn ca. 2,5 km lang.

Wil je onderstaande route zonder kaart lopen, volg dan de gele pijltjes.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats Putterweg: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Voer 3851 VG Ermelo in je navigatiesysteem in of neem vanaf de A28 afslag Ermelo. Volg de N303 richting Putten. Groevenbeek ligt vóór Putten. Vanaf de A1 afslag Voorthuizen/Putten. De N303 volgen tot voorbij Putten. De parkeerplaats van het landgoed ligt op de hoek van de Putterweg/ Watervalweg. Vanuit beide richtingen staat 100 meter voor de parkeerplaats een bord ’P Natuurmonumenten’.

Aanrijdroute openbaar vervoer

De dichtsbijzijnde bushalte is halte Zuiderveldweg in Putten. Loop vanaf daar in noordwestelijke richting op de Harderwijkerstraat naar Oude Rijksweg/N303. Steek deze over en sla rechtsaf. Bij de slagboom 'Oud Groevenbeek' kun je linksaf, loop dan door tot voorbij het theehuis - je pakt de route dan op tussen punt 3 en 4. Wil je liever starten bij de parkeerplaats, sla dan niet af bij de slagboom maar volg de weg tot aan de parkeerplaats aan de Watervalweg. Afstand vanaf de bushalte is ca. 750 m.

De route

 Startpunt

Oud Groevenbeek Parkeerplaats Putterweg

Oud Groevenbeek

Wat wij hier doen

De historie levend houden

Landgoed Oud Groevenbeek is cultureel erfgoed. Dat vraagt om extra zorg in beheer en onderhoud. Natuurmonumenten werkt er hard aan om alle monumenten te restaureren en ervoor te zorgen dat ze er piekfijn bij staan. Het beheer van bossen, akkers en weiden vraagt ook om veel zorg. Vrijwilligers helpen ons met snoeien, maaien en zagen. Zo houden we de historie op het landgoed levend. Ook jouw hulp kunnen we goed gebruiken. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren? Help dan mee!

Help mee
2.28 km
  • Geschikt voor rolstoel

Wandelroute Oud Groevenbeek, in Ermelo