Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kinderen schrijven gedichten in de Herenkamer

25 januari 2023 | Miranda Fieret

Van 26 januari tot 1 februari 2023 vieren we in Nederland de week van de Poëzie. Op het landgoed de Oude Buisse Heide, tussen Zundert en Achtmaal, zijn in deze periode dagelijks poëzie-projecten voor basisschoolkinderen groepen 7 en 8 uit Zundert.

week van de poezie

De aangemelde groepen komen op afspraak naar de Herenkamer op het landgoed. Onder leiding van een gids van Natuurmonumenten maken zij een wandeling langs de heidevelden, lanen, dreven en vennen. 

Hopelijk geven alle verhalen over de flora en fauna genoeg inspiratie voor een gedicht. Want eenmaal terug van de wandeling, gaan de kinderen in de Herenkamer een eigen gedicht maken. Ze krijgen hierbij hulp van enkele literaire vrijwilligers. De ongeveer 100 gedichten die uit dit project voortkomen, worden door een professionele jury beoordeeld.

De kinderen die de 20 mooiste gedichten hebben gemaakt, mogen een laanboom planten op het landgoed. De twee mooiste gedichten komen voor een periode van twee maanden in de panelen van de Gedichtenroute Henriette Roland Holst op de Oude Buise Heide.

De deelnemende scholen krijgen ook een boom aangeboden om in de omgeving van het schoolplein te planten. 

De Week van de Poëzie is een samenwerkingsverband van Natuurmonumenten, Stichting Cultuur Landgoederen Zundert en Vereniging Treeport.

 

Miranda Fieret
Miranda Fieret