Ga direct naar inhoud
Nieuws

start actie Breng de parnassia terug in Salland

21 april 2017 | Jantine Wesselink

Martijn Dadema - Burgemeester Raalte deed vandaag de aftrap van de actie 'Breng de Parnassia terug in Salland' door een stukje grond af te plaggen. En adopteert bovendien 1500 m2, waarmee gemeente Raalte de eerste sponsor van het Hoge Broek is. Natuurmonumenten en IVN Raalte geven een stuk grasland weer terug aan de natuur om verdere ontwikkeling mogelijk te maken. Doe ook mee, want 16.000 euro is nodig.

Martijn Dadema plagt eerste stukje Hoge Broek

Oud landschap met bloemenpracht

In het Hoge Broek in Raalte werkt Natuurmonumenten al jaren hard om het oude landschap met zijn bloemenpracht terug te winnen. Hiervoor is eerder al van een aantal hectares de bemeste bovenlaag afgegraven. De natuur herstelt er zich: diverse zeldzame planten komen er reeds weer terug.

Herstel Sallandse juweel

Onlangs kwam een aangrenzend weiland te koop. En dat biedt een kans om in een groter deel van deze “Sallandse juweel” het oude cultuurlandschap te herstellen. Hiervoor moet dan wel de zwaar bemeste bovenlaag afgegraven en afgevoerd worden.

Parnassia

parnassia

Help bloemenpracht herstellen

Daarvoor is geld nodig. Het streefbedrag is € 16.000. Dat bedrag wordt bij elkaar doordat ú de kans geboden wordt om de grond per vierkante meter te adopteren. Na het afgraven is de kans op herstel van de bloemenpracht van het historische Salland aanzienlijk groter. Ook het fraaie plantje parnassia kan er dan weer gaan bloeien.

Martijn Dadema ontvangt certificaat voor 1500 m2

Jan Hendriks (IVN Raalte) bedankt Martijn Dadema (burgemeester Raalte) als eerste sponsor van Hoge Broek

2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink