Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe picknickplek op parkeerplaats Ramenberg

24 augustus 2015 | Susanne Blommaert

Op de parkeerplaats Groenendaalseweg van natuurgebied Ramenberg is een nieuwe picknickplaats aangelegd. Het initiatief lag bij een groep natuurliefhebbers uit Loenen.

Nieuwe picknickplek op parkeerplaats Ramenberg

De nieuwe picknickplaats kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen de stichting de Vrienden van de Loenense Bossen en Natuurmonumenten. Beheerder Hans van Dijk: “Ik vind het fantastisch als mensen uit de omgeving met ideeën komen, en het dan vervolgens ook zelf willen uitvoeren. Natuurmonumenten beheert het bos, maar doet dat graag samen met mensen die ervan genieten. Zoals de Vrienden van de Loenense Bossen. Als het aan mij ligt werken we nog vaak samen.”

De Vrienden

Een groep mensen die de natuur rondom Loenen een warm hart toedragen, verenigde zich afgelopen juni in de stichting Vrienden van de Loenense Bossen. Belangrijkste doelstelling: ervoor zorgen dat de Loenense bossen zoveel mogelijk open blijven voor recreanten. Daarnaast maken ze zich hard voor het in stand houden of in ere herstellen van cultuurhistorische zaken in de Loenense bossen. Eerder ruimden de Vrienden zwerfvuil op in een gebied van het Geldersch Landschap, bliezen een zwerfkeienpad nieuw leven in en herstelden de eerste stenen bank.

Plaatsing picknickbank

De picknickplaats bij de Ramenberg is de eerste klus in samenwerking met Natuurmonumenten. Natuurmonumenten leverde de materialen, de Vrienden zorgden voor de inrichting. Onder leiding van Harry Modderkolk plaatsten vrijwilligers de meubels. “De tafels en banken die er stonden waren oud en echt aan vervanging toe. Men kon er eigenlijk niet meer op zitten. De plek ziet er nu weer verzorgd uit.”

De parkeerplaats + picknickplek op een kaart

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert