Ga direct naar inhoud
Nieuws

Maandag 13 november informatieavond over recreatiezonering Loenense bossen

03 oktober 2023 | Ramona Fredriks

Natuurmonumenten en Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren maandag 13 november een informatieavond in De Bruisbeek met als onderwerp ‘Recreatiezonering in de Loenense bossen’. Beide terreinbeherende organisaties geven deze avond uitleg over hoe wordt samengewerkt aan natuurherstel in de Veluwse natuurgebieden Loenermark, Reeënberg, Hoeve Delle en Ramenberg.

Informatieavond recreatiezonering Loenense bossen

Recreatiezonering is één van de onderdelen van een breed programma voor natuurherstel op de Veluwe. De natuur op de Veluwe gaat achteruit. Op de meest kwetsbare plekken van de Veluwe zullen planten en dieren worden beschermd door ze meer rust te bieden. Waar nodig worden paden en routes verlegd en op andere plekken worden de recreatiemogelijkheden juist verbeterd. Op deze manier wordt gewerkt aan een betere balans tussen recreatie en natuur op de Veluwe.De maatregelen voor natuurherstel vloeien voort uit het Recreatiezoneringsplan Veluwe dat door de provincie Gelderland, in samenwerking met gemeenten, grondeigenaren en terreinbeheerders, is vastgesteld. Bekijk het Recreatiezoneringsplan op de website van de provincie Gelderland.

Recreatiezonering in het kort

Locatie De Bruisbeek

De informatieavond vindt plaats op maandag 13 november van 19.30 tot 21.30 uur bij De Bruisbeek in Loenen. Adres: Loenerdrift 80. Tijdens de bijeenkomst worden geïnteresseerden geïnformeerd over wat de maatregelen specifiek betekenen voor de Loenense bossen. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen.Aanmelden per e-mail

Geïnteresseerden en afgevaardigden van betrokken organisaties (graag 1 afgevaardigde per organisatie) kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘Bijeenkomst recreatiezonering Loenense bossen’.

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks