Het Polderpad: Fietsen door en rondom Rotterdam

Fietsen van de Rotte naar de Schie, over het Polderpad.

Polderpad Rotterdam

Eerst een stuk door het Lage Bergse Bos en daarna fiets je al snel tussen boerderijen en graslanden met koeien. De Boterdorpse polder, Schiebroekse Polder en Zuidpolder liggen nog ingeklemd tussen de bebouwing van Rotterdam aan de ene en Lansingerland aan de andere kant. In Polder Schieveen wordt het uitzicht echt weids. 

Vanuit hartje stad

We hebben een mooie fietstocht voor je uitgezet, zo vanuit hartje stad naar het Polderpad. Stap achterop bij Chris Vemer van Radio Rijnmond en luister naar de verhalen van de Hoogheemraadschappen, boeren en historische figuren. Download de route-app van Natuurmonumenten voor de complete route (klik de icoon van de fiets aan en zoek op Rotterdam) en stap op de fiets!

De route heeft een lengte van 30 kilometer en start bij Rotterdam CS. Onderweg kom je door Overschie, Rotterdam-Noord, Hilligersberg-Schiebroek. Dus je kunt de route ook gewoon oppikken in de omgeving van je huis.

Zes verschillende Polderpadroutes

Naast de fietsroute vanuit Rotterdam CS zijn er nog eens vijf Polderpadroutes rondom Rotterdam uitgezet. Allemaal ingesproken door Radio Rijnmond-journaliste Chris Vemer! Download gratis de route app van Natuurmonumenten op je iPhone of Android-toestel voor de complete fietsroutes. Stap achterop bij Chris Vemer en luister naar de verhalen van de Hoogheemraadschappen, de boeren en de historische figuren.

Wil je alle uitgebreide verhalen uit de polder horen? Kijk op www.polderpad.nl.

logo