Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Salland

Bezienswaardigheden in Salland

 • De Meulenhorst op landgoed Eerde
  Monument

  De Meulenhorst op landgoed Eerde

  Als 's zomers de bloemen in de moestuin van boerderij De Meulenhorst in volle bloei staan, is dit een van de kleurrijkste plekjes op landgoed Eerde.

 • De Brakel op landgoed Eerde
  Monument

  De Brakel op landgoed Eerde

  Boerderij De Brakel is een van de boerderijen van landgoed Eerde. De boerderij staat op een net iets hoger en droger deel van het Eerder Broek, dat vroeger een uitgestrekte natte heide was. Twee keer per dag kwam een melkwagen langs. Om de vaak modderige zandweg begaanbaar te houden, is de Brakelweg in de loop der tijd wel een meter opgehoogd.

 • ‘t Hengeler op landgoed Eerde
  Monument

  ‘t Hengeler op landgoed Eerde

  Boerderij 't Hengeler ligt in het kleinschalige kampenlandschap van het Achterbroek. Waarschijnlijk is het een van de oudste erven op landgoed Eerde. Erf Hengeler komt in de 14e eeuw al in oorkonden voor.

 • Grafkelder Eerde
  Monument

  Grafkelder Eerde

  Midden in het bos op landgoed Eerde ligt de grafkelder van de familie Van Pallandt.

 • Paardenstal Eerde
  Monument

  Paardenstal Eerde

  Ten noorden van Kasteel Eerde staat de voormalige koetsierswoning met paardenstallen.

 • Theekoepel en eendenhuisje De Colckhof
  Monument

  Theekoepel en eendenhuisje De Colckhof

  In het voorjaar kleuren stinzenplanten als narcis, sneeuwklokje, wilde hyacint en gewone vogelmelk het bos bij de theekoepel.

 • Kasteel Eerde
  Monument

  Kasteel Eerde

  Tussen dubbele grachten, geflankeerd door twee bouwhuizen, bevindt zich kasteel Eerde. De versieringen op de middenpartij van het gebouw en het authentieke interieur tonen de macht en rijkdom van de vroegere eigenaren.

 • logo