Ga direct naar inhoud
Nieuws

Jongerencommunity NLDelta sinds 20 januari van start

21 januari 2021 | Chantal van Burg

Een kernteam van acht enthousiaste jongeren staat in de startblokken om te gaan bouwen aan een NLDelta Jongerencommunity. Op woensdag 20 januari gaat hun eerste post op Instagram en Facebook online. Doel: over 2 jaar 1.000 jonge volgers die meedenken en meedoen met NLDelta.

Beleving NLDelta

Actieve jongeren

Abel, Allard, Bram, Gerben, Kimsy, Martijn, Richard, Sophie, de jongste 18 en de oudste 24, gaan hun belevenissen in en meningen over NLDelta delen met leeftijdsgenoten (en anderen). Ze zijn hierbij afwisselend adviseur, verslaggever en ambassadeur. Zo betrekken ze jongeren bij natuur, cultuurhistorie en andere NLDelta onderwerpen en vormen ze een groeiende groep jongeren om zich heen met hart voor NLDelta: een NLDelta Jongerencommunity. Het streven is om over twee jaar een stevige community te hebben met tenminste 1.000 jonge volgers tussen 15 en 25 jaar waarvan een aantal actief betrokken is bij discussies over onderwerpen die NLDelta raken en meedoet aan acties zoals Plasticvrij Haringvliet.

Kernteam van start

Het kernteam van de NLDelta Jongerencommunity is geworven via een oproep vorig jaar op HBO- en MBO-scholen in en rond NLDelta. De afgelopen maanden hebben de geselecteerde jongeren coronaproof kennis gemaakt met elkaar en het gebied en voorbereidingen getroffen om van start te kunnen gaan. Op de jongerenpagina van de website van NLDelta stellen ze zich voor: www.nldelta.nl/jongeren. Het kernteam wordt bijgestaan door twee jonge boswachters van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, Mathieu en Vera.

(On)gevraagd advies

NLDelta is een Nationaal Park in oprichting. De partners in NLDelta willen jongeren een stem geven in de ontwikkeling van het gebied. Wat vinden jongeren belangrijk in een Nationaal Park? Hoe beleven zij het gebied? De Jongerencommunity praat mee over belangrijke vraagstukken en geeft gevraagd en ongevraagd advies. De jongeren posten over hun favoriete plekken in NLDelta met elkaar en roepen elkaar op om bijvoorbeeld mee te helpen met acties waarvoor vrijwilligers nodig zijn.

Nationaal Park NLDelta

NLDelta strekt zich uit van Slot Loevestein tot voorbij de Haringvlietdam en van Kinderdijk tot de Zuiderwaterlinie, met onder meer de Biesbosch als icoon van de deltanatuur. De aanvraag voor de status Nationaal Park wordt komende zomer ingediend bij de minister van LNV. 

Chantal van Burg
Chantal van Burg

Boswachter Communicatie en beleven