Ga direct naar inhoud
Nieuws

Stem op Tij voor beste gebouw van het jaar!

11 september 2020 | Mathieu Ogay

Uit 103 inzendingen werd Tij door de vakjury, onder leiding van oud-politica Neelie Kroes, geselecteerd als één van de 10 genomineerde gebouwen in de race voor architectuurprijs “BNA Beste Gebouw 2020”. Stemmen op Tij kan nog tot 7 oktober.

Tij Scheelhoek Katja Effting NM

Vogelbescherming Nederland nam in samenwerking met Natuurmonumenten het initiatief om een bijzondere vogelkijkplek te realiseren. Sinds april 2019 is deze plek een feit. Uitgangspunt was beleving van de prachtige deltanatuur van het Haringvliet. Het is een bijzonder en duurzaam ontwerp van RAU Architecten in samenwerking met Ro&Ad Architecten.

Vogelobservatorium Tij is gebouwd in vorm van het ei van de grote stern, gemaakt met een file-to-factory houten Zollinger constructie en bedekt met lokaal riet. Ondanks de bijzondere uitstraling van dit gebouw gaat het vogelobservatorium op in de omgeving van het Haringvliet en vogelreservaat Scheelhoek.

Stemmen op Tij kan nog tot 7 oktober via de website van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus: https://www.bna.nl/gebouw-van-het-jaar/overzicht/genomineerden

Boswachter Mathieu
Mathieu Ogay

Boswachter Zuid-Hollandse Eilanden