Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vogelobservatorium Tij in de race voor architectuurprijs

31 januari 2020 | Chantal van Burg

Een vogelobservatorium dat natuur aan de plek stimuleert, in de vorm van het ei van de grote stern, gemaakt met een file-to-factory houten Zollinger constructie en bedekt met lokaal riet. Dat is Tij. Het ontwerp van RAU en Ro&aD Architecten is genomineerd voor de Builing of the Year Award van ArchDaily. De grootste en best bezochte architectuursite van de wereld!

Vogelobservatorium Tij

Vogelbescherming Nederland nam in samenwerking met Natuurmonumenten het initiatief om een bijzondere vogelkijkplek te realiseren. Sinds april 2019 is deze plek een feit. Uitgangspunt was beleving van de prachtige deltanatuur van het Haringvliet. Het is een bijzonder en duurzaam ontwerp van RAU Architecten in samenwerking met Ro&Ad Architecten.

Het ontwerp van RAU en Ro&Ad Architecten is genomineerd voor de Builing of the Year Award van ArchDaily. De grootste en best bezochte architectuursite van de wereld! Tot 10 februari kun je je stem uitbrengen en zorgen dat Tij in de prijzen valt. Hoe? Via onderstaande link:

https://boty.archdaily.com/us/2020/candidates/125968

Zelf Tij bezoeken?

Nieuwsgierig naar dit bijzondere bouwwerk en het geweldige uitzicht? Bezoek vogelobservatorium Tij zelf of ga mee op excursie en hoor meer over het bouwwerk en het de natuur liggend aan het weidse Haringvliet. 

Chantal van Burg
Chantal van Burg

Boswachter Communicatie en beleven