Groepsuitje - Ontdek het leven van vroeger en nu in de ENCI groeve

Ga mee met onze boswachter en beleef samen de verhalen van dit unieke gebied!

ENCI groeve

Op pad in de ENCI-groeve met de boswachter

Op zoek naar een bijzonder uitje met familie of vrienden? De vrijwillige boswachter van Natuurmonumenten neemt je graag mee op pad door de diepe ENCI-groeve.

Op de plek waar nu de Sint-Pietersberg ligt, bevond zich meer dan 70 miljoen jaren geleden een Krijtzee. In deze Krijtzee leefde diverse dieren zoals haaien en mosasauriërs. Maar ook zee-egels, oesters en koralen kwamen voor. Toen de zee verdween, stierf ook al het leven in deze krijtzee.

Na het jarenlange afgraven van de mergel en het ontstaan van een van de grootste groeves in Nederland, is nu de periode aangebroken dat de natuur en dus het leven weer terug gaat keren op deze plek.

De vrijwillige boswachter kent de ENCI-groeve op zijn duimpje en hij of zij vertelt je van alles over de natuur en de omgeving waar je doorheen loopt. 

Een excursie duurt ongeveer 2 uur. 

Met het boeken van een excursie bij Natuurmonumenten steun je de natuur. 

Prijzen groepsuitje "Ontdek het leven van vroeger en nu in de ENCI groeve"

Excursie op aanvraag:

  • € 150,50 per groep t/m 20 personen voor leden
  • € 215,00 per groep t/m 20 personen voor niet-leden

Excursie op aanvraag na 18.00 uur (in overleg mogelijk):

  • € 227,50 per groep t/m 20 personen voor leden
  • € 325,00 per groep t/m 20 personen voor niet-leden

Een volledig dagprogramma met een hapje en een drankje behoort ook tot de mogelijkheden.

Aanvullend horeca-arrangement

Rondom de Sint-Pietersberg en de ENCI-groeve liggen een aantal prachtige horecagelegenheden waar je je groepsuitje op een heerlijke manier kunt starten of afsluiten. Neem rechtstreeks contact op met de horecagelegenheid om de mogelijkheden te bespreken. Onze boswachters halen je graag ter plaatse op. Scroll voor contactgegevens naar beneden bij 'praktisch'. 

Meer informatie & contact

Neem voor alle mogelijkheden contact op met het Bezoekerscentrum Zuid-Limburg, via de mail: [email protected] of bel 043-3115060 (wo t/m zo). Het liefst ontvangen we je verzoek uiterlijk 3 weken van tevoren.

Bekijk onze algemene voorwaarden voor groepsuitjes.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Maastricht, Châlet D'n Observant
  • Lage Kanaaldijk 117, 6212 NA Maastricht (LB)
  • [email protected]
  • Ga vanaf de A2 door de tunnel en neem de afslag centrum. Je rijdt over de Kennedybrug (de brug langs Vodafone), neemt de 'krul' naar beneden en slaat linksaf. Je bent dan op de Maasboulevard, die overgaat in de Lage Kanaaldijk. Vervolgens is het nog paar minuten rijden. Aan de rechterkant passeer je het ENCI-terrein. Volg de bordjes Observant/ parkeerterrein (vanaf voorjaar 2022 betaal je op deze parkeerplaats een parkeerbijdrage; zie www.natuurmonumenten.nl/parkeerplaatsencigroeve).

Huisregels

Praktisch

Extra informatie

logo