Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boswachterspreekuur in de zomervakantie

29 juli 2020 | Bianca de Craen

Boswachter Paul neemt tijdens de vakantie van boswachter José het boswachterspreekuur op vrijdag 21 augustus waar. Je bent van harte welkom van 16.00 tot 18.00 uur in de historische caponniere van Fort Sint Pieter. Wil je meer weten over die mooie vlinder die je hebt gezien, waarom er schapen op de berg lopen, welke activiteiten Natuurmonumenten organiseert of heb je interesse in de geschiedenis van het fort? Kinderen én volwassenen kunnen tijdens het spreekuur alles vragen over de Sint-Pietersberg en de groeve. Het adres is Luikerweg 80 (Fort Sint Pieter) Maastricht.

eerste boswachterspreekuur

Spannende eerste keer

Op vrijdag 17 juli was de eerste keer het spreekuur met gelijk hele leuke en interessante vragen onder andere over het schootsveld van het fort. "Ik kijk er met plezier op terug en kijk uit naar het volgende spreekuur met nieuwe vragen". Tijdens het spreekuur is een vrijwilliger van Natuurmonumenten in de droge gracht van het fort om de bezoekers welkom te heten en verder naar de caponniere te begeleiden.

Caponnieres

In de caponnières (bijgebouwen) van Fort Sint Pieter is elke 3e vrijdag van de maand het boswachterspreekuur. Het Fort is al in 1701 gebouwd en de caponnières in 1850. Deze zijn alleen al een bezoek waard, maar we zijn vooral benieuwd naar de vraag die je hebt over de berg, de groeve, de planten, de dieren, de schaapskudde of (tijdelijke) werkzaamheden. Ook kun je als je iets moois hebt gevonden of gefotografeerd aan de boswachter vragen wat het is. Mogelijk heb je iets gezien wat we moeten weten zodat we er iets aan kunnen doen: kom naar het spreekuur en laat het ons weten!

Bianca de Craen
Bianca de Craen