Ga direct naar inhoud
Nieuws

Herstelwerkzaamheden trap afgerond

26 oktober 2021 | Bianca de Craen

In 2017 is de trap naar de groeve geopend. Sindsdien is de trap door vele duizenden mensen gebruikt. Elk gebouw, trap heeft onderhoud nodig zo ook deze 215 treden tellende trap, deze had na ruim 4 jaar onderhoud nodig. De ijzeren trap- de treden , de mergelvloer onderaan de trap en de vloeren van de ijzeren brug van de trap naar de groeve waren aan een onderhoudsbeurt toe.

mergelvloer

Trap route-groeve route

Aan het einde van de Luikerweg (noordzijde) daal je de spectaculaire trap met 215 treden af. Je dient hiervoor dus goed ter been te zijn en een goede conditie te hebben. Tijdens de gele wandelroute van 7 km, links om vanaf Fort Sint Pieter daal je de trap af en de groeve in. Kun je of durf je de trap niet af dan heb je altijd nog een mooi uitzicht vanaf het uitkijkplatform.

Openingstijden groeve

De groeve is geopend september t/m maart van 9.00-17.00 uur. Vanaf april tot september is de groeve open van 8.00 tot 20.00 uur.Honden niet toegestaan

Let op: In de groeve zijn honden niet toegestaan i.v.m. valgevaar voor de schapen en geiten die de groeve begrazen. In de groeve zijn vele hoogteverschillen die een extra risico vormen voor grazende dieren als ze opgejaagd worden. Aanlijnplicht is niet voldoende om ongelukken te voorkomen.

 

brug van trap
Bianca de Craen
Bianca de Craen