Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vierde film over de groeve

03 januari 2022 | Bianca de Craen

Mat Snijders heeft in opdracht van Natuurmonumenten de afgelopen jaren de ontwikkelingen in de groeve vastgelegd op film. Ook het afgelopen jaar 2020-2021 is er weer veel gebeurd en heeft hij voor de vierde keer op rij een film gemaakt.

groeve 2020-2021

Volg de natuur in ontwikkeling

Mat kreeg de kans om vanuit een helikopter beelden te maken van de Sint-Pietersberg en van de groeve. In deze film kun je over zijn schouder meekijken naar deze prachtige beelden en luisteren naar de interviews.

Coördinator natuurbeheer Frenk Janssen vertelt over de kansen voor de natuur in deze unieke natuur in wording. In een interview stelt de nieuwe herder Maarten van Bekhoven zich voor.

In de zomer van 2021 is het bezoekerscentrum op wielen gestart, waar je terecht kunt voor informatie, souvenirs en tickets. In 2021 zijn er ook nieuwe gidsen opgeleid die excursies in de groeve geven.

Guido Franck vertelt over het belang van het maaibeheer op de Sint-Pietersberg en in de groeve. Cindy Burger en Andre Hassink geven uitleg over het betaalbaar beheren en openstellen van de groeve en geven uitleg over de te ontwikkelen waterspeelplek.

Veel kijk- en luisterplezier!

Heb je ook zin gekregen om de diepe groeve te ontdekken? Boek dan hier een ticket, zodra het weer kan, voor een van de excursies: 

 

 

 

 

 

Vierde film over de groeve

Bianca de Craen
Bianca de Craen