Ga direct naar inhoud
Nieuws

Werkzaamheden bij trap Luikerweg

16 oktober 2020 | Bianca de Craen

Natuurmonumenten gaat op de Sint-Pietersberg een keermuur plaatsen onder het uitkijkpunt bij de trap aan het einde van de Luikerweg. Deze keermuur, die geplaatst wordt ter hoogte van het eerste platform, moet de van het steile talud afspoelende grond tegenhouden en plantengroei weer mogelijk maken. Op deze manier wordt voorkomen dat de grond op de wandelroute onderaan de trap terechtkomt. Op dinsdag 27 oktober starten de werkzaamheden en die duren zo’n 14 dagen. Alleen op die ochtend is de trap niet bereikbaar en kun je de gele route niet vervolgen door de groeve van die kant.

Trap Luikerweg

Fenomenaal uitzicht

Het uitkijkpunt en de trap aan het einde van de Luikerweg zijn in april 2017 geopend voor publiek. Sindsdien zijn honderdduizenden mensen de trap al af- en/of opgegaan om een bezoek te brengen aan de groeve. Onderaan de trap loop je heel even door een eeuwen oude mergelgang. De groeve is in deze periode van 1 september tot 1 april van 9.00 tot 17.00 uur geopend voor wandelaars. Honden zijn niet toegestaan. Het uitzichtpunt is voor velen een reden om een bezoekje te brengen aan de Sint-Pietersberg. Om even een foto te maken van het prachtige uitzicht of als eindpunt voor de Pieterpad lopers na hun lange wandeltocht. De gele route vanaf het fort linksom komt hier ook langs.

 

Thuis een tijdreis door de groeve

Ben je niet in de gelegenheid om deze plek op de Sint-Pietersberg te bezoeken download dan de NatuurRoutes app van Natuurmonumenten, zoek bij plaats op Maastricht en download de route: Tijdreis door de groeve van de Sint-Pietersberg . Laat je begeleiden door de oehoe, één van de bewoners van de groeve en ga 70 miljoen jaar terug in de tijd. Beleef visueel vanaf de trap de verschillende aardlagen in de groevewand. Duik mee in de wereld van de Mosasaurus.

Bianca de Craen
Bianca de Craen