Ga direct naar inhoud
Nieuws

Winterse Preuf Tournee

02 december 2022 | Patrick Geelen

De winter staat voor de deur! Ook in deze donkere tijd met korte dagen is er nog veel te beleven aan de rand van Maastricht op en in de Sint-Pietersberg. Het is natuurlijk gezond om op eigen gelegenheid een stevige wandeling te maken. Nóg leuker is het om deel te nemen aan een van de activiteiten die de boswachters organiseren, voor jong en oud. Wat te denken van de Winterse Preuf Tournee?

Winterse Preuf Tournee

Midden in de kerstvakantie, op woensdag 28 december, slaan vijf horeca-ondernemers en Natuurmonumenten de handen ineen met een nieuw initiatief op de Sint-Pietersberg. 

De boswachters van Natuurmonumenten zetten een gezellige winterwandeling uit. Je kunt kiezen uit 5 km of 9 km. Elke route combineert een wandeling met een bezoek aan drie van de gelegenheden, waar veelal vanuit een gezellig buitenbuffetje een smakelijk hapje voor je klaarstaat. 

Alle routes komen langs de speciaal voor deze dag ingerichte “Natuurspotplek”, waar de boswachters van Natuurmonumenten je meenemen in de bijzondere natuurverhalen van dit gebied. Klik hier voor meer informatie en het boeken van een ticket voor 5 kilometer of 9 kilometer

Patrick Geelen