Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Fort Sint Pieter in de steigers

Natuurmonumenten verbouwt de caponnières van Fort Sint Pieter tot bezoekersontvangst en als startpunt voor een bezoek aan de Sint-Pietersberg, zowel ondergronds als bovengronds.

Fort Sint Pieter

Nieuwe bezoekersontvangst Sint-Pietersberg

Vanaf het voorjaar 2020 werken Natuurmonumenten en Maastricht Underground samen om alle bezoekers aan de Sint-Pietersberg, zowel onder- als bovengronds, op een goede manier te ontvangen en wegwijs te maken.

In één van de caponnières van Fort Sint Pieter komt het nieuwe ticketoffice van Maastricht Underground met startpunt van de rondleiding door het Fort en de gangenstelsels van Grotten Noord. Naast informatie over alle producten van Maastricht Underground kunnen bezoekers ook terecht voor stadswandelingen en producten van het Maastricht Visitor Centrum.

Het ticketoffice wordt tevens ontvangstpunt van Natuurmonumenten, met informatie over wandel- en fietsroutes, natuuractiviteiten en bijzonderheden over de Sint-Pietersberg en de ontwikkeling van de groeve. Hier starten ook de excursies en activiteiten die Natuurmonumenten op de Sint-Pietersberg organiseert.

 

Klik hier voor meer informatie over de rondleidingen door het fort en de grotten.

Klik hier voor alle gebiedsinformatie over de Sint-Pietersberg.

fort sint pieter in de steigers

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo