Vrijwillige natuurbeheerder gezocht met technische skills

Steek jij graag de handen uit de mouwen? Ben jij technisch handig en ben je een echt natuur- en buitenmens? Woon je in de buurt van de Sint-Pietersberg in Maastricht? Dan is de functie van vrijwilliger natuurbeheer iets voor jou!

Bergkevers aan het werk voor vlinders

Wat houdt de functie in?

Samen met andere vrijwilligers ga je één keer per maand (op de derde donderdag) de handen uit de mouwen steken. De werkzaamheden gebeuren in overleg en bestaan onder andere uit het snoeien en zagen van boompjes en struiken, verslepen van takken, onderhoud van recreatieve voorzieningen en rasters. Deze groep vrijwilligers worden begeleid door een medewerker van Natuurmonumenten die ook uitleg geeft over het beheerwerk. De groep heeft een eigen vrijwillige coördinator. De bergkevers (zo noemen ze zich zelf) vertrekken vanaf Hoeve Lichtenberg en werken van 10.00 tot 15.00 uur. De fysieke arbeid is behalve heel gezellig ook nog goed voor je gezondheid: je blijft lekker fit.

Wie zoeken wij?

Voor deze vrijwilligersgroep zoeken wij fitte mannen en vrouwen die het leuk vinden om buiten aan de slag te gaan, technisch onderlegd zijn, met andere woorden handig zijn en die het leuk vinden om in een gezellige groep te werken.

Wat biedt Natuurmonumenten?

  • We bieden een inspirerende en plezierige werkomgeving in een prachtige omgeving;
  • Uitdagend werk bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak;
  • Een inwerk-kennismaak periode- om het team en het werk te leren kennen;
  • Ruimte voor eigen initiatief;
  • Vrijwilligerspas (kortingen op NM producten en activiteiten);
  • Kleding van Natuurmonumenten;
  • Reiskostenvergoeding (max 25 km, enkele reis) 

Informatie en sollicitatie

Past de functie van vrijwilliger natuurbeheer bij jou? Neem dan contact op met Corrie Meijer [email protected] . Of kom eerst naar de Informatieavond op 20 april 2022 om 19.30 uur in de kantine van het sportcomplex EPV Tennis, gelegen achter de kerk van Sint Pieter boven (Schutterijweg, Maastricht). Meld je aan voor deze avond bij [email protected]

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo