Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Slot Haamstede

Bezienswaardigheden in Slot Haamstede

 • Uitkijkplateau Zeepeduinen
  Tip

  Uitkijkplateau Zeepeduinen

  Vanaf dit uitkijkplateau heb je een prachtig uitzicht over de brede duinen van Schouwen. Hier wisselen hoge duintoppen af met open plaatsen en valleien.

 • Slot Haamstede
  Monument

  Slot Haamstede

  Tussen de kerk van het dorp Haamstede en de duinen verrijst in de 13e eeuw een robuuste, versterkte woontoren op het goed Haamstede. Slot Haamstede is een middeleeuwse burcht, compleet met torens, kantelen en een brug over een slotgracht.

 • Walvisbunker
  Monument

  Walvisbunker

  De betonnen kolos in de Zeepeduinen bij Slot Haamstede heet niet voor niets Walvisbunker. De scherfmuur die aan de bunker gebouwd is, heeft de vorm van een walvisrug.
  Tijdens Open Monumenten Dag is de Walvisbunker speciaal geopend. Natuurmonumenten herdenkt en viert 75 jaar bevrijding in 2019 en 2020. Ook in Burgh-Haamstede.

 • logo