Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuur Kop van Schouwen vastgelegd in woord en beeld

15 mei 2023 | Paul Begijn

Onder de titel ‘De Kop van Schouwen – natuur in beweging’ is een nieuw boek verschenen over de natuur en de uitdagingen waar het voor staat. Schrijfster en fotograaf Riet Pijnappels presenteerde het boek afgelopen donderdag in de Ridderzaal van Slot Haamstede.

boek Riet

Jaarlijks trekken vele duizenden toeristen naar de Kop van Schouwen in Zeeland om te genieten van zee, strand en duinen. Maar het kustgebied is zoveel meer dan alleen een fijn vakantieoord.

Het boek ‘De Kop van Schouwen – natuur in beweging’ is bedoeld voor een ieder die meer wil weten over het unieke karakter van dit gebied. Het vertelt over het ontstaan van de Meeuwenduinen, Zeepeduinen, boswachterij Westerschouwen en Verklikkerduinen. En ook over de typische flora en fauna, de dynamiek van natuurlijke kustprocessen, de lange en moeizame strijd voor natuurbehoud, en de gevolgen van klimaatverandering.

Niet eerder verscheen een boek waarin de duinnatuur van de Kop van Schouwen zo boeiend, kleurrijk en uitgebreid werd beschreven en in beeld gebracht. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met de terreineigenaren Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Namens deze organisaties namen Gert de Groot (gebiedsmanager) en Sandra den Adel (provinciehoofd) het eerste exemplaar in ontvangst. 

Het boek (224 pagina’s) is te bestellen via www.rietpijnappels.nl en kost 34,95 euro exclusief portokosten.

Paul Begijn
Paul Begijn