Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Judithhoeve op Snippert

Aan de rand van het bos, waar de grove den, eik en tamme kastanje groeien, vindstaat de Judithhoeve.

Judithhoeve op Snippert

Landgoed Snippert ligt tussen de natuurgebieden Haagse Bos en Boerskotten. De ‘eyecatcher’ van ‘t Snippert is de uit 1912 daterende koprompboerderij De Judithhoeve.

De naam Judithhoeve

De Judithhoeve is genoemd naar de dochter van Helmich Benjamin Blijdenstein. Onder zijn leiding is het landgoed aangelegd met boerderij, akkers en landschappelijk gelegen weilanden, op gronden die door zijn vader waren aangekocht. Evenals zijn vader heeft Helmich Blijdenstein een belangrijke bestuurlijke rol gespeeld in de Nederlandse Heide Maatschappij.

Gedenksteen Judithhouve op Snippert

Gedenksteen Judithhouve op Snippert

Boerderij, gedenksteen en lindeboom

In 1919 deed zich een trieste gebeurtenis voor. Op vijftigjarige leeftijd overleed Helmich Blijdenstein. De Heidemaatschappij plaatste ter herinnering een gedenksteen bij de boerderij en plantte een lindeboom. Zowel boerderij, gedenksteen als lindeboom zijn opgenomen op de gemeentelijke monumentenlijst vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde.

  • Bouwjaar: 1912

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats Judithhoeve
  • De route start vanaf de parkeerplaats van Natuurmonumenten langs de provinciale weg van Oldenzaal naar Losser, bij hectometerpaaltje 2.1; hier staat ook een informatiepaneel.
logo