Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ruiters opgelet: bestel nu je Ruitervignet Utrechtse Heuvelrug 2022

02 december 2021 | Manita Brunekreef

Vanaf 2022 heb je als ruiter of menner een ruitervignet nodig op de paardenpaden van de Utrechtse Heuvelrug. Ook de ruiterpaden door de Kaapse Bossen en Op Hees vallen onder dit padennetwerk van in totaal meer dan 200 kilometer aan paardenpaden door natuurgebieden op de Utrechtse Heuvelrug.

Ruiter op paard voor ruitervignet Kaapse Bossen

Waarom een ruitervignet in de bossen van Op Hees

De ruiterpaden door het bos Op Hees zijn onderdeel van een groter netwerk van paardenpaden over de Utrechtse Heuvelrug. Jarenlang konden ruiters en menners veel van deze paden gebruiken zonder te betalen. De afgelopen jaren hebben bezuinigingen en een terugtredende overheid tot gevolg gehad dat er minder geld is voor natuur en recreatie, terwijl het wel steeds drukker wordt in de natuurgebieden. Met het vignet draag je bij aan mooie routes en bescherming van de natuur rondom de routes.

Kiezen tussen ruitervignet Gemeente Soest en Utrechtse Heuvelrug

De gemeente Soest heeft ook een eigen ruitervignet. Met de gemeente Soest is de afspraak gemaakt dat ruiters en menners die in het bezit zijn van een Ruitervignet Utrechtse Heuvelrug, ook binnen het vignetgebied van Soest mogen rijden. Het ruitervignet van Soest blijft daarnaast bestaan en geldt alleen binnen het vignetgebied van Soest. Dus rijd je graag verder dan Soest op de Utrechtse Heuvelrug? Kies dan het ruitervignet Utrechtse Heuvelrug. 

Bestel je ruitervignet Utrechtse Heuvelrug 2022

Je bestelt het ruitervignet eenvoudig via www.ruitervignetuh.nl. Hier vind je ook meer informatie, zoals de kosten, een kaart van de gebieden waar je vignet geldig is en een overzicht met veelgestelde vragen.

Ruitervignet Utrechtse Heuvelrug paard in het bos
Manita
Manita Brunekreef