Word lid

Welkom op Erve De Pas

Kom kennismaken met Erve De Pas: herberg, infoschuur, speelnatuur en startpunt voor een natuurtocht op De Sprengenberg.

Natuurmonumenten en De Schurinkshoeve hebben op Erve De Pas een geweldige ontmoetingsplaats gecreëerd:

  • Geniet bijvoorbeeld van een streeklunch bij Herberg de Pas
  • Laat je enthousiasmeren door onze vrijwilligers in de Informatieschuur: open op zondagen van 11.00 tot 16.00 uur
  • Start een fiets- of wandeltocht langs alle hoogtepunten van De Sprengenberg
  • Kom ravotten in de Speelnatuur van OERRR
  • Kom met buggy of rolstoel: er is een speciale route en je kunt goed terecht in de herberg en informatieschuur

Herberg De Pas >>

Routebeschrijving

Adres: Molenweg 2, 7448 RE, Haarle

Vanaf de N35 neem je tussen Raalte en Nijverdal de afslag Haarle. Je rijdt het dorp in en gaat bij de kruising linksaf. Nadat je restaurant De Haarlerberg bent gepasseerd, sla je op de T-splitsing bij de kerk rechtsaf de Molenweg in. Na circa 500 meter sla je linksaf de Oude Deventerweg in. Je passeert boerderij De Pas en even later zie je aan je rechterhand de parkeerplaats.

Erve De Pas is helaas vrijwel niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

Combinatie zorg, horeca en natuurbeleving 

Erve De Pas is een authentiek Sallands boerenerf waar zorg, horeca en natuurbeleving mooi samenkomen. De oude deel van de boerderij is nu een herberg. De voormalige informatieruimte is nu ingericht als zorgruimte voor zorgdeelnemers van De Schurinkshoeve. Vanaf de herfstvakantie zijn de speelnatuur, de gehandicaptenroute en de nieuw ingerichte informatieschuur naast de herberg klaar. De afgelopen vier jaar is door velen keihard gewerkt aan de gedaanteverwisseling van Erve De Pas! Speciale dank gaat uit naar onze partners:

 

Verbouwingsnieuws 

Haarle, 22 oktober 2017. Nog niet helemaal klaar, maar zeker de moeite waard om een kijkje te nemen: de Informatieschuur. Op woensdagmidag, zaterdag en zondag staan onze vrijwilligers je graag te woord! En als je er toch bent. De Speelnatuur is om de hoek

Jawel! Op maandag 2 oktober is het zover. Dan opent Herberg De Pas haar deuren. Kom er genieten van een kop koffie of een streeklunch of start er een tocht langs alle hoogtepunten van de Sprengenberg. Lees meer>>

Haarle, 1 juni 2017. Goed nieuws! De provincie Overijssel heeft laten weten 100.000 euro aan De Pas toe te kennen in het kader van de regeling Product Markt Partner Combinaties. Hier zijn we harstikke blij mee en kunnen we de samenwerking met De Schurinkhoeve en andere partners als Landal Greenparcs verder uitbouwen. Zie voor meer informatie Geld voor nieuwe poort De Pas

's-Graveland, 3 mei. Yes! POP3 Regeling Uitvoering van Leader projecten Zuidwest Twente Overijssel wijst 100.000 euro subsidie toe aan herbestemming boerderij De Pas! De sticker 'in aanvraag' kan van het projectdoek.

Haarle, 20 april. Vlieg mee door onze toekomstige inforuimte. Het fundament is gelegd, nu door met de inrichting.

Multidisciplinair veldbezoek om tot een goede inrichting van de buitenruimte te komen. Zodat kinderen, wandelaars, fietsers, auto's, ruiters, menners en mensen met een handicap zich welkom voelen. Een flinke opgave!

Eerde, 5 april  2017. Brainstorm met vrijwilligers over de opening en leuke publieksactiviteiten bij De Pas.

Haarle, 1 februari 2017. Het dak van de toekomstige informatie- en activiteitenruimte is vakkundig voorzien van nieuw riet.

Haarle, woensdag 14 december. Volg de verbouwing vanuit de lucht. Door de ogen van onze bouwkundige Tony de Haan.

Natuurmonumenten gaat op de plek rondom De Pas nauw samenwerken met Zorgboerderij De Schurinkhoeve. Op 8 december bezegelden beide partijen de samenwerking.