Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Welkom op Erve De Pas

Kom kennismaken met Erve De Pas met Herberg, Informatieschuur, Speelnatuur van OERRR en startpunt voor een natuurtocht op De Sprengenberg.

erve de pas

Welkom op Erve De Pas

Natuurmonumenten en De Schurinkshoeve hebben op Erve De Pas een geweldige ontmoetingsplaats gecreëerd:

  • Geniet bijvoorbeeld van een streeklunch bij Herberg De Pas
  • Laat je enthousiasmeren door onze vrijwilligers in de Informatieschuur (geopend tijdens activiteiten)
  • Kom ravotten in de Speelnatuur van OERRR
  • Ga eens mee met de boswachter. Ontdek meer over de natuur en de verhalen van De Sprengenberg. Ga naar de agenda voor data en tickets
  • Start een fiets- of wandeltocht langs alle hoogtepunten van De Sprengenberg
  • Kom met buggy of rolstoel: er is een speciale route en je kunt goed terecht in de herberg en informatieschuur

Meer informatie over Herberg De Pas >>

Speelnatuur van OERRR Erve De Pas

Routebeschrijving

Adres: Molenweg 2, 7448 RE, Haarle

Vanaf de N35 neem je tussen Raalte en Nijverdal de afslag Haarle. Je rijdt het dorp in en gaat bij de kruising linksaf. Nadat je restaurant De Haarlerberg bent gepasseerd, sla je op de T-splitsing bij de kerk rechtsaf de Molenweg in. Na circa 500 meter passeer je boerderij De Pas. Sla even later linksaf. Je rijdt met een bocht om Erve De Pas heen en vindt na 200 meter aan je rechterhand de parkeerplaats.

Erve De Pas is helaas vrijwel niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

Erve De Pas

Combinatie natuurbeleving, horeca en zorg

Erve De Pas is een multifunctioneel erf waar Natuurmonumenten samenwerkt met De Schurinkshoeve. Dit begon in 2014 met een prijsvraag waar De Schurinkshoeve als winnaar uit de bus! Speciale dank gaat uit naar de (financiële) partners Europese Unie, Leader +, Provincie Overijssel, Gemeente Hellendoorn, Nationale Postcode Loterij (Natuur voor Iedereen), Stichting Doen, Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg, Landal Greenparks, Stichting Marke Haarle, De Schurinkshoeve en Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Informatieschuur Erve De Pas
  • Molenweg 2, 7448 RE Haarle (Hellendoorn) (OV)
  • Erve De Pas ligt aan de rand van De Sprengenberg ten zuiden van het dorp Haarle. Op de hoek Molenweg/ Oude Deventerweg.
logo