Ga direct naar inhoud

Rien Poortvliet Museum

Bekijk de beroemde tekeningen van Rien Poortvliet in het echt op eiland Tiengemeten.

Rien Poortvliet Museum

Rien Poortvliet

Rien Poortvliet (1932 – 1995) behoeft nauwelijks introductie. Weinig schilders konden het boerenleven en de natuur zo treffend en indringend schilderen als Poortvliet. Op Tiengemeten is de Poortvliet-collectie helemaal op zijn plek. De landbouwwerktuigen uit Landbouwmuseum Tiengemeten. De trekpaarden, boerderijen en akkers buiten in de Oude Polder. Je ziet ze allemaal terug op de schilderijen en tekeningen van Rien Poortvliet. Verder zijn in het museum natuurlijk ook de originelen te zien van Poortvliets beroemde illustraties voor de Kabouter-reeks en andere (kinder-)boeken.

Prijzen & Openingstijden

  • Alle praktische informatie over het Rien Poortvliet Museum vind je hier.

Bereikbaarheid

Als je aankomt met de pont zie je het museum meteen achter het dijkje liggen. Het museum is gevestigd in het woonhuis van de Margueritahoeve, de oudste hoeve op Tiengemeten.

Informatie

Het Rien Poortvliet Museum wordt geëxploiteerd door Stichting Rien Poortvliet Museum Korendijk. Alle informatie over het museum (zoals contactgegevens, exposities, activiteiten en de kabouterzolder) vind je op de eigen website van het Rien Poortvliet Museum.

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid