Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bloemrijk Bloemkampen: al een flinke slag geslagen

16 november 2022 | A. Vermeer

Sinds september dit jaar zijn we gestart met de werkzaamheden rond Bloemrijk Bloemkampen. Er is al een flinke slag geslagen in het ontgraven van grond.

Zonsopgang tijdens werkzaamheden op De Bloemkampen

Ontgraven van grond

Er zijn twee tijdelijke gronddepots gevormd aan de Killenbeekweg en Varelseweg. Het plagwerk aan de Veluwemeerkustzijde van het betonnen fietspad is inmiddels afgerond; de komende weken worden de percelen aan de Hulshorsterzijde (tussen het fietspad en de Killenbeekweg ontgraven. Ook is inmiddels vanaf de Varelseweg tot aan de Killenbeekweg gestart met de aanleg van de randsloot zelf. Sinds deze woensdag is een duiker geplaatst onder de Killenbeekweg; die moet ervoor zorgen dat de randsloot goed blijft doorstromen.

Werk aan de beken

Het afgraven van grond zal ook de komende weken doorgaan, net als het graven van de randsloot vanaf de Killenbeekweg verder richting de Tochtsloot. Daarna zal ook het werk aan de beken worden opgepakt. Er worden in twee beken trapsgewijze watervalletjes aangelegd en De Killenbeek, Tochtsloot en Hierdense beek worden op delen verondiept. Door de vertraging in stroomsnelheid krijgt meer water op een aantal plekken de kans om aan de oppervlakte te komen.

Nieuwsbrief

We brengen met regelmaat een nieuwsbrief uit met alle ontwikkelingen rond het project. Wil je op de verzendlijst? Stuur dan een mail naar: [email protected]

Verdere vragen?

Heb je vragen of wil je andere zaken rond dit project melden? Neem dan contact op met het team Noordwest-Veluwe via [email protected]

A. Vermeer