Ga direct naar inhoud
Nieuws

Een natuurfeestje tijdens de ledendag Groningen

25 september 2019 | Hanne-Wil Kievitsbosch

De ledencommissie Groningen heeft afgelopen zaterdag een geslaagde ledendag georganiseerd. De ledendag werd dit jaar georganiseerd in het natuurgebied Noordlaarderbos en het aangrenzend natuurgebied de Vijftig Bunder.

Noordlaarderbos

Met het thema ‘van de Hondsrug tot aan de Drentse A’ werden een drietal plekken in het bos, op de heide en aan het water van de Drentse A bezocht. Op deze locaties werden de leden van Natuurmonumenten meegenomen over het bestaan en de ontwikkelingen in het gebied.

De dag begon met een toelichting op het beleid en de natuurvisie van Natuurmonumenten, het werk en de activiteiten van de ledencommissie Groningen en de verkiezing van leden van de ledencommissie. In drie groepen ging men vervolgens te voet of per fiets het gebied in om de locaties te bezoeken.

Vervolgens kreeg men in het bos, op de heide en aan het water een uitgebreide uitleg van boswachter Reiner Hartog, onderzoekster Ingrid Schenk en Paul Noort, lid van de ledencommissie Groningen. Na afloop van de excursies werd er gezellig nagepraat op deze prachtige nazomer dag in de tuin van het Lagerhuis in Midlaren.

De ledencommissie Groningen wil bij deze iedereen nogmaals bedanken voor een prachtige ledendag!

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe