Ga direct naar inhoud
Nieuws

Landgoedloop op Visdonk

01 november 2019 | Miranda Fieret

De landgoedloop staat met name bekend om de 'sprookjestocht'. Op een interactieve manier worden kinderen meegenomen in het verhaal van Doornroosje.

Landgoedloop Visdonk

Elk sprookjesfiguur geeft een opdracht. Als die goed wordt uitgevoerd, heeft de deelnemer een stempel/paraaf verdiend. Ieder kind krijgt een antwoordblad mee met daarop de nummers van de opdrachten en ruimte voor de antwoorden. Behalve dat het een erg leerzame middag is, is het vooral erg leuk en een heel klein beetje spannend voor zowel kinderen als hun ouders, opa’s en oma’s. De sprookjestocht start tussen 11.30 en 13.10 uur.

Naast de sprookjestocht zijn er vanaf 8.45 uur mooie harlooproutes van zo'n  7, 10 en 15 km dwars door het landgoed Visdonk, het Rozenven en de Nederheide.

Wandelaars starten even later en kunnen kiezen uit drie wandelafstanden; 6, 10 en 15 km. Ook prima te doen voor liefhebbers van Nordic Walking. Op de 10 en 15 km is een rustpost ingelast in een originele Vlaamse schuur uit 1752 welke nog een goed beeld geeft van het boerenbedrijf uit die tijd.

Landgoedloop op 10 november 2019
Alles start vanuit en komt weer terug op het Thorhonk. Starttijden, kosten en andere informatie kun je vinden op de website: www.landgoedloop.nl

De opbrengst van de landgoedloop komt ten goede aan het insectenhotel op Visdonk.

Miranda Fieret
Miranda Fieret