Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Natuur Visdonk weer toegankelijk

16 augustus 2018 | Miranda Fieret

Landgoed Visdonk is weer toegankelijk voor bezoek. De afgelopen drie weken is met man en macht gewerkt om alles weer veilig te maken.

Speurtocht Speuren op Visdonk

Landgoed Visdonk is weer toegankelijk voor bezoek. De afgelopen drie weken is met man en macht gewerkt om alles weer veilig te maken. En dat met temperaturen van soms boven de 30 graden.

Door de valwind van 26 juli waren bomen omgewaaid en hingen er veel loshangende takken boven paden en routes. In totaal zijn zo’n 110 laanbomen gesneuveld en talloze bomen in het bos.

Het kost nog veel werk (en geld) om alles op te ruimen. Natuurmonumenten gaat zich de komende periode richten op een herstelplan. Het dode hout wat nu nog op Visdonk ligt, is lang niet altijd slecht. Insecten, spechten en vleermuizen zijn er dol op!

Ook meehelpen? Wordt dan lid van Natuurmonumenten!

 

Miranda Fieret
logo