Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Naam voor nieuwe vogelkijkhut gezocht

10 april 2017 | Ingrid Scholten

Verzin een naam voor de nieuwe vogelkijkhut in de Mandjeswaard.

Naam voor nieuwe vogelkijkhut gezocht

Bijzonder bouwwerk

De vogelkijkhut krijgt een natuurlijke uitstraling. Het dak en de wanden worden gemaakt van lokaal riet. Geheel passend bij het landschap waarin de hut staat. Het ontwerp van de hut komt overeen met die in het Harderbroek nabij Harderwijk (zie foto).

Jury

De driekoppige jury bestaat uit mensen met een groot hart voor het Kampereiland, de Mandjeswaard en het Zwarte Meer en zijn daar geen onbekenden. Kampereilander Miny Pelleboer, vogelteller Symen Deuzeman en oud-boswachter Lykele Zwanenburg zullen zich buigen over de inzendingen en hieruit een keuze maken.

Opening van de nieuwe hut

De oplevering van de vogelkijkhut is uiterlijk 31 oktober 2017. Halverwege november is de officiële opening en onthulling van de nieuwe naam.

Ingrid Scholten
logo