Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bank Ton Kalle in Waalenburg op Texel

13 augustus 2020 | Jerome van Abbevé

Ton Kalle zag het al helemaal voor zich, tijdens ‘Lange Juni’ ergens op Texel langs de route werken aan een nieuwe bank van grote natuurstenen. Al zijn werk is groots en robuust, wat contrasteert met zorgvuldig vlak gepolijste stukken. Tijdens het werk zou hij met de mensen die langs komen in gesprek gaan over het beeldhouwproces.

bank Waalenburg

Helaas voor Ton gooide Covid-19 voor hem dit plan in de war. Ook hij werkte zo veel mogelijk thuis. Voor een geschikte locatie nam hij contact op met Natuurmonumenten. In overleg met de boswachters heeft hij een geschikte locatie gevonden, namelijk vlak na de brug over de kreek aan het Kragemakerspad. Door de kromming in de bank kan je vanaf dit punt op allerlei manieren de polder in kijken. Naar de prachtige orchideeën, kalm grazende koeien van Plassendaal, de grazende schapen en de kreek die door Waalenburg heen kronkelt. Maar bovenal zal je in de polder kunnen genieten van de vele vogels, hierom heeft hij tot voor de toepasselijke titel "Heb je die vogel gezien?" gekozen.

De bank wordt tentoongesteld in Waalenburg voor twee jaar, tenzij een eventuele koper hem eerder wil verplaatsen. “Maar het mooist zou zijn als iemand het werk financieel wil steunen, want het liefst zou ik  de bank voor altijd op deze mooie plek laten staan.” Aldus Ton

Voor meer informatie, neem contact op met Ton Kalle via: [email protected]

Jerome van Abbevé
Jerome van Abbevé