Ga direct naar inhoud
Nieuws

Beleef het prachtige natuurgebied Waalenburg

15 juni 2023 | Jerome van Abbevé

Natuurmonumenten en de provincie Noord-Holland kondigen met veel enthousiasme de ‘Beleef Waalenburg' dag aan, dat plaatsvindt in het betoverende natuurgebied op Texel. Op zaterdag 24 juni 2023 is een unieke kans voor Tesselaars en bezoekers van Texel om de prachtige natuurlijke rijkdommen van Waalenburg te ontdekken. Deze dag kan je gratis deelnemen aan vogelexcursies, huifkartochten en boeiende presentaties. Voor kinderen is er de mogelijkheid om nestkastjes te schilderen, met schepnetjes in de sloot waterdiertjes te vangen of zelfstandig te spelen in de speelnatuur van OERRR. Een leerzame maar vooral leuke ervaring voor jong en oud!

dgs

Waalenburg, gelegen in het hart van Texel, staat bekend om zijn uitzonderlijke hoeveelheid orchideeën, vogels en biodiversiteit. De vogelexcursies, onder begeleiding van gidsen, bieden een unieke gelegenheid om diverse vogelsoorten te observeren en meer te leren over hun leefomgeving en gedrag. Voor degenen die de rust en schoonheid van Waalenburg liever op een ontspannen manier willen ervaren, kan mee met de huifkartochten. Terwijl je comfortabel op de kar zit, kun je genieten van het weidse uitzicht en luisteren naar de verhalen en weetjes over de geschiedenis en de flora en fauna van het gebied.

In Natuurcentrum De Marel worden  presentaties gegeven namens Natuurmonumenten en de provincie Noord-Holland. Bezoekers leren over de unieke ecosystemen en de bijzondere planten en dieren die in Waalenburg voorkomen, en de inspanningen die worden geleverd om natuurgebieden op Texel en in de rest van de provincie te behouden en te beschermen.

‘Beleef Waalenburg' belooft een onvergetelijke dag te worden voor jong en oud. Noteer 24 juni 2023 in je agenda en kom Waalenburg ontdekken.

Belangrijke details:

Wat: 'Beleef Waalenburg'

Wanneer: zaterdag 24 juni 2023 van 10:00 tot 16:00

Waar: Natuurgebied Waalenburg, Texel (Natuurcentrum De Marel, Nieuwlanderweg 38)

Activiteiten: Vogelexcursies, huifkartochten, presentaties, waterdiertjes vangen met schepnetjes

Toegang: Gratis

Reserveer alvast een plekje bij een van de excursies op: www.nm.nl/agenda-texel

huifkar
Jerome van Abbevé
Jerome van Abbevé