Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Hartstikke leuke vondst!

24 januari 2019 | Jerome van Abbevé

Bijzondere zwerfkeien gevonden op Texel: "Denk wel bijna 500 miljoen jaar oud"

Zwerfkeien Waalenburg Texel

Bij het graven van de randsloot van natuurgebied Waalenburg zijn gisterochtend twee enorme zwerfkeien boven de grond gekomen. We zijn heel blij met deze vondst, aldus boswachter Jerome van Abbevé.

De twee enorme zwerfkeien zijn op 3 meter onder maaiveld, begroeid met zeepokken en brakwaterkokkels. De polder Waalenburg was tot in de zeventiende eeuw een kwelder, die door een brede geul met de Waddenzee was verbonden. 

"We zijn blij met de onverwachtse vondst in de buurt van het nieuwe uitzichtpunt bij De Hertenkamp. We leggen de keien bij het natuurcentrum dat hier straks gebouwd wordt" aldus boswachter Jerome van Abbevé. "Daar passen ze goed in de speelnatuur. Leuk om op te klimmen".

 

 

Jerome van Abbevé
Jerome van Abbevé
logo