Ga direct naar inhoud
Nieuws

Presentatie KinderKleurboek Texel in De Marel

19 april 2023 | Marc Plomp

Geef je eigen kleur aan de Texelse natuur

Op woensdag 3 Mei zal de Texelse Sytske Dijksen het nieuwe kinderkleurboek Texel presenteren in Natuurcentrum De Marel.
De presentatie is speciaal voor kinderen en duurt een uur. “Geef je eigen kleur aan de Texelse natuur” omvat een korte wandeling met gids waarin gezocht wordt naar de kleuren rondom De Marel. Daarna krijgen de kinderen een van de kleurplaten uit het boek (over Waalenburg) en is er wat te drinken. Uiteraard is het boek ook in de Marel te koop.

Kinderkleurboek Texel - Sytske Dijksen

Sytske Dijksen tekende al eerder het Kleurboek Texel en het Kleurboek Natuur Texel. Voor deze boeken is veel belangstelling, maar ook werd vaak de vraag gesteld of er iets was voor wat jongere kinderen. Met Kinderkleurboek Texel is dat nu het geval. Ook dit is uitgegeven door uitgeverij Anderszins, van Fiet van Beek.

In het natuurgebied Waalenburg staat veel in bloei. Ook zijn er veel vogels. De kinderen gaan met Sytske Dijksen en een gids op zoek naar de kleuren. Welke bloemen en vogels zie jij? Welke kleuren hebben ze?

Opgeven voor dit kinderevenement kan via de agenda van Natuurmonumenten.

 

Het kinderkleurboek is vanaf de presentatie te koop in Natuurcentrum De Marel voor € 9.95

Ook zal het boek in andere boekwinkels op Texel te koop zijn.

Natuurcentrum De Marel is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

In het natuurcentrum kunt u terecht voor al uw vragen over de Texelse natuur, voor prachtige wandelingen door natuurgebied Waalenburg en een lekker kopje koffie / thee met appelgebak.

Elke donderdag- en zaterdagmiddag is er een excursie door het gebied onder begeleiding van een enthousiaste gids.

 

Marc Plomp