Ga direct naar inhoud
Nieuws

10 september: Open Monumentendag bij Rijksmonument Waterloopbos

06 september 2022 | Martine Otten

Natuurmonumenten organiseert in het kader van Open Monumentendag op zaterdag 10 september 2022 in Rijksmonument Waterloopbos extra activiteiten. Ga mee op gratis mini-excursie langs unieke waterloopkundige modellen en vergeet geen kijkje te nemen bij de gerestaureerde Golfbak: tussen 11:00 en 16:00 uur kun je er twee golfmachines in werking zien. Voor kinderen is er een speciale OERRR-speurtocht.

Waterloopbos

Natuurmonumenten is een van de grootste beheerders van cultureel erfgoed in Nederland. Speciaal voor de Open Monumentendagen gaan twintig doorgaans dichte monumenten open, waaronder het Waterloopbos in Marknesse. 

Het stenen erfgoed van het Waterloopbos is sterk verbonden met geschiedenis van Nederland als Waterbouwland.”, zegt boswachter Martine Otten van het Waterloopbos. “De bijzondere verhalen van het baanbrekend onderzoek dat hier vorige eeuw heeft plaatsgevonden moeten verteld worden, ook aan de generaties na ons. Dat maakt duurzaam beheer van cultureel en natuurlijk erfgoed zo cruciaal.

Gratis excursie

Nieuwsgierig naar de bijzondere historie van Rijksmonument Waterloopbos? Voor volwassenen vertrekt vanaf 11 uur elk half uur een gratis mini-excursie met één van onze excursieboswachters. Ga mee en luister naar de bijzondere verhalen over de waterwerken en het voormalig Waterloopkundig Laboratorium. Zeker zijn van een plek? Reserveer vooraf je gratis ticket

Open Monumentendag bij Natuurmonumenten 

Bezoek op Open Monumentendag meer tijdelijk opengestelde monumenten van Natuurmonumenten: de watertoren in Sint Jansklooster, Fort Spijkerboor in de Beemsterpolder, het eenmansklooster De Kluis in Valkenburg, de 300 jaar oude Hompesche Molen in Stevensweert, UNESCO Fort Nigtevecht in Abcoude of Landgoed De Tempel bij Rotterdam.

Over Natuurmonumenten 

Natuurmonumenten beschouwt sinds de oprichting in 1905 het beschermen, restaureren en beheren van erfgoed als onderdeel van haar duurzame missie. Natuurmonumenten beheert 2811 monumentale gebouwen met een bijzondere cultuurhistorische, militaire of industriële waarde en 100 cultuurhistorische landschappen. De vereniging beheert ook 371 natuurgebieden met een gezamenlijke oppervlakte van 112.422 hectare. Natuurmonumenten wordt gesteund door 880.029 leden en donateurs.

 

Martine Otten
Martine Otten

Boswachter communicatie en beleven