Ga direct naar inhoud
Nieuws

3e NMF Kamermuziekfestival ook in Rijksmonument Waterloopbos

21 september 2021 | Martine Otten

Op 8, 9 en 10 oktober worden tijdens het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten door het hele land concerten met kamermuziek uitgevoerd. Voor dit exclusieve festival opent Natuurmonumenten de deuren van historisch erfgoed, zodat het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) daar een podium kan bieden aan topmusici en de hoogwaardige instrumenten die zij bespelen. In de sprookjesachtige omgeving van Rijksmonument Waterloopbos kun je op 9 oktober luisteren naar het Hydra Quartet & Friends en op 10 oktober genieten van het Edson Ensemble.

Kamermuziekfestival in Waterloopbos

Beleef zaterdag 9 oktober een uniek muzikaal avontuur met het Hydra Quartet & Friends tussen de waterbouwkundige modellen. Luister naar de bewerking voor strijksextet van de beroemde Zesde symfonie van Ludwig van Beethoven. Of geniet zondag 10 oktober van het programma met eigen composities en gearrangeerde jazz door het Edson Ensemble. Klassiek en jazz worden gemixt en vloeien samen tot nieuwe stukken. Tijdens de wandeling tussen de diverse concertlocaties in het Waterloopbos geeft een boswachter van Natuurmonumenten uitleg over het Waterloopbos en de bijzondere historie. Het Waterloopbos met de tientallen restanten van wereldse waterwerken en prachtige natuur wordt sinds 2002 door Natuurmonumenten beheerd. 

Hydra Quartet Kamermuziekfestival

Hydra Quartet

Voor het derde Nationale Kamermuziekfestival hebben in totaal 160 musici zich laten inspireren door de natuur. Op 8, 9 en 10 oktober voeren zij door het hele land klassieke en vernieuwende kamermuziekstukken op, verspreid over negentien bijzondere locaties: op een onbewoond eiland in het Markermeer, in verschillende forten, een munitiekelder, een kluizenaarswoning, een ridderzaal, historische hoeves en het Waterloopbos. Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op www.natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival.

Edson Ensemble

Edson Ensemble

Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beheert een collectie waardevolle muziekinstrumenten en geeft deze in bruikleen aan ruim 400 professionele musici en muziekstudenten. “Een instrument dat uitdaagt en inspireert is voor musici onmisbaar voor een succesvolle muziekstudie en -carrière. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land,” zegt Manon Veenendaal, directeur van het NMF: “Ik ben er dan ook trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten organiseren. De historische locaties zijn bij de kamermuziekconcerten voor zowel de musicus als de luisteraar van enorme toegevoegde waarde.” Meer over het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds: www.muziekinstrumentenfonds.nl 

Natuurmonumenten beschermt natuur en erfgoed

Natuurmonumenten beschermt naast honderdduizend hectare natuurgebied ook ruim 2600 cultuurhistorische bouwwerken en landschappen. Directeur natuurbeheer Teo Wams: “Een heel weekeind lang worden onze gebouwen het podium voor gevarieerd muzikaal talent. Onze cultuur komt voort uit het landschap. Op een prachtige manier verbindt de samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds onze natuur met cultuur.” Lees meer over de erfgoedvisie van Natuurmonumenten.

Martine Otten
Martine Otten

Boswachter communicatie en beleven