Druk in Deltahal op Open Monumentendag
Meer dan 1500 mensen bezochten de Deltahal in het Waterloopbos tijdens de Open Monumentendag.
Indrukwekkende goot
Bezoekers konden een kijkje nemen bij de indrukwekkende Deltagoot en lieten zich informeren over de toekomst van deze markante plek. Op deze plek zijn onze Deltawerken getest. In de jaren zeventig is voor de bouw van de Stormvloedkering in de Oosterschelde deze 200 meter lange onderzoeksgoot gebouwd in het Waterloopbos. Later dit jaar wordt de hal omgevormd tot een groots Deltamonument. Dus zondag 11 september, Open Monumentendag, was de eerste en laatste mogelijkheid om de enorme hal in huidige vorm te bezoeken. Rutger de Vries, boswachter van Natuurmonumenten: 'Een groot succes! Er is veel enthousiasme en belangstelling onder het publiek voor dit bijzondere Rijksmonument. En het wordt straks nog mooier.'
Waterloopbos
Zoals het Waterloopbos is er geen tweede. Nergens anders vind je een bos vol met verborgen schatten van waterloopkundige hoogstandjes. Zoals bijvoorbeeld de Deltawerken. Terecht ook dat het Waterloopbos Rijksmonument is. Maar werk blijft aan de winkel. De komende tijd wordt hard gewerkt aan het krijgen van fondsen voor verdere ontwikkeling van het bos voor mens en natuur.
Toekomstplannen
In de toekomstplannen voor verder ontwikkeling van het Waterloopbos wordt de Deltahal omgevormd tot hét Deltamonument van Nederland. Nog eens 10 schaalmodellen worden gerestaureerd en er komen meer belevingsmogelijkheden. Zoals een pad van OERRR en speelmodellen voor kinderen.