Ga direct naar inhoud
Nieuws

Feestelijk opening N331 bij Zwarte Meer

28 augustus 2015 | Geeke Remmelts

De N331 tussen Zwartsluis en Vollenhove wordt vrijdag 4 september feestelijk geopend. Tussen 14.00 uur en 18.00 uur ben je van harte welkom bij Weidevol!

Feestelijk opening N331 bij Zwarte Meer

Samenwerken

De provincie heeft de afgelopen anderhalf jaar de verkeersveiligheid en doorstroming van de N331 flink verbeterd. Natuurmonumenten was nauw bij het project betrokken. De weg ligt ingeklemd tussen twee natuurgebieden die door de Natuurmonumenten worden beheerd.

Kievitsbloem

Een van die gebieden is het Zwarte Meer, een unieke plek waar de wilde kievitsbloem nog volop voorkomt. Door intensief samen te werken is het gelukt om verkeersveiligheid, waterbeheer en natuurwaarden te borgen. Er is een otterpassage aangelegd, en een verbetering van het waterbeheer gerealiseerd waardoor de kievitsbloem het nog beter gaat doen.

 

placeholder

Welkom!

Vrijdag staan er allerlei festiviteiten op het programma rondom de opening: static show van bijzondere voertuigen, rondrit in oldtimer bus, open stal, weidesurfen, terpsafari, uitkijkpunt, verhalenvertellers, blotevoetenpad, springkussen en er is iets te eten en te drinken. Tussen 14.00 en 18.00 uur ben je van harte welkom bij Weidevol., aan de Oppen Swolle 23 in Zwartsluis.

Geeke Remmelts
Geeke Remmelts

Boswachter Communicatie en Beleven