Ga direct naar inhoud
Nieuws

Gerestaureerde golfmachine cadeau

28 maart 2018 | Ingrid Scholten

Zaterdag 24 maart kwamen 200 oud-medewerkers van het Waterloopkundig Laboratorium De Voorst samen. Ter gelegenheid van de reünie hebben alle deelnemers een bijdrage geven voor het restaureren van een golfmachine. Deze gerestaureerde golfmachine hebben ze tijdens de reünie cadeau gegeven aan Natuurmonumenten.

De gerestaureerde golfmachine

Reünie

Zaterdag 24 maart kwamen 200 oud-medewerkers van het Waterloopkundig Laboratorium De Voorst, het huidige Waterloopbos, samen. De reünie was een warm weerzien van mannen en vrouwen die elkaar soms decennia niet hadden gezien. Bij de organisatoren was het idee opgekomen ter gelegenheid van de reünie een golfmachine te laten restaureren. Alle deelnemers hebben hiervoor een kleine financiële bijdrage gedaan. Op de bewuste dag nam gebiedsmanager, Jan Akkerman, de prachtig gerestaureerde golfmachine in ontvangst. Wat een mooi initiatief en wat is de beheereenheid Flevoland blij met dit mooie cadeau. De golfmachine heeft een prominente plek gekregen bij de entree naar het Waterloopbos.

Golfmachine

De golfmachine werd in het Waterloopkundig Laboratorium De Voorst gebruikt om golven na te bootsen. Hiermee werd de invloed van golven in bijvoorbeeld havens of op kusten en dammen onderzocht. Ook bij onderzoek naar de zeebodem rondom boorplatforms werden deze golfmachines ingezet. De gerestaureerde machine is een eerste-generatie golfmachine uit de jaren 60 van de vorige eeuw.

Ingrid Scholten